ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Οι γυναίκες μπορεί να θεωρούνται το αδύναμο φύλο, θεωρούνται επίσης όμως και το πιο δύσκολο και κατ' εξοχή γκρινιάρικο φύλο. Κι όσο κι αν σας αγαπάμε εμείς οι άντρες, άλλο τόσο σας μισούμε όταν μας κάνετε όλα αυτά τα δυσνόητα κολπάκια σας.

Τι μας ενοχλεί λοιπόν;

Σας αρέσει να το παίζετε ντροπαλές

Αν σας αρέσουμε, απλά πείτε το. Αυτό που προσποιείστε ότι δε σας νοιάζει ενώ κατά βάθος εύχεστε να σας κυνηγήσουμε είναι πολύ παιδικό. Νομίζετε ότι μας αρέσει να παίζουμε κυνηγητό; Καλά, ίσως λίγο. Σίγουρα όμως δε μας αρέσει να να σπαταλάμε τον χρόνο μας προσπαθώντας να μαντέψουμε τι αισθάνεστε.

Επικεντρώνεστε στο τι σκεφτόμαστε κι αγνοείτε τα όσα κάνουμε

Μας ρωτάτε τι έχουμε και σας απαντάμε "τίποτα" κι από αυτό συμπεραίνετε ότι λέμε ψέματα κι ότι υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Το θέμα είναι ότι κάνετε την λάθος ερώτηση. Οι άντρες λειτουργούμε μέσα από πράξεις. Εάν αργούμε να γυρίσουμε στο σπίτι το βράδυ κατ' εξακολούθηση, τότε δεν είμαστε ευτυχισμένοι εκεί. Εάν αποφεύγουμε το σεξ, ίσως το άγχος μας έχει τσακίσει. Αφήστε τις ερωτήσεις, λοιπόν, μέχρι να δείτε αλλαγή στη συμπεριφορά μας. Αυτό αποτελεί την πιο πειστική ένδειξη ότι είναι πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε.

Δεν καταλαβαίνετε και δεν αποδέχεστε ότι έχουμε ανάγκη να περάσουμε χρόνο μόνοι μας. 

Αυτό έχει κυρίως να κάνει με τα χόμπι μας. Ας υποθέσουμε ότι του αρέσει το ποδόσφαιρο και παίζει εδώ και χρόνια. Με το που θα κάνετε σχέση σας ακούει να παραπονιέστε για το χρόνο που περνάει παίζοντας ποδόσφαιρο. Ζηλεύετε αυτό τον χρόνο. Αν, όμως, τον αγαπάτε πρέπει να αντιλαμβάνεστε ότι χρειάζεται αυτή την ώρα που παίζει ποδόσφαιρο. Είναι κάτι το οποίο αγαπά και τον απελευθερώνει. Χωρίς αυτό, θα τρελαθεί από το άγχος και την απογοήτευση των καθημερινών προβλημάτων. Αν δεν θέλετε να ασχολείται με κάτι, βρείτε κάποιο που δεν έχει χόμπι.

Φάσκετε κι αντιφάσκετε

Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε τόμους ολόκληρους πάνω στο θέμα. Ας πούμε το πιο απλό παράδειγμα. Προτείνετε να πληρώσουμε μισά - μισά στο πρώτο ραντεβού κι αν δεχθούμε εκνευρίζεστε. Απαιτείτε, δικαίως, να έχετε λόγο σε όλες τις αποφάσεις μας αλλά όταν σας ρωτήσουμε τι θέλετε να κάνουμε το βράδυ θυμώνετε που δεν το έχουμε ήδη κανονίσει. Όλο αυτό μας μπερδεύει και μας κάνει να μην ξέρουμε πώς να κινηθούμε για να σας ευχαριστήσουμε.

Θέλετε να αλλάξουμε, αλλά όταν το κάνουμε παύετε να μας σέβεστε

Αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον. Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα γίνουν ζευγάρι είναι πολύ πιθανόν κάποια χόμπι ή συνήθειες να μην της αρέσουν. Ένας γνωστός μου έπαιζε σε ένα συγκρότημα, κάτι το οποίο δεν άρεσε στη γυναίκα του αφού περνούσε χρόνο εκτός σπιτιού και τραβούσε την προσοχή του αντίθετου φύλου περισσότερο από ότι θα ήθελε η γυναίκα του. Έτσι, λοιπόν, αυτός ο φίλος παράτησε το συγκρότημα. Λίγους μήνες μετά η γυναίκα του άρχισε να παραπονιέται ότι τον βρίσκει λιγότερο ενδιαφέρον κι ελκυστικό από τότε που παράτησε το συγκρότημα. Δηλαδή και προσπαθούμε να σας ευχαριστήσουμε και όλο αυτό σκάει σαν τσιχλόφουσκα στη μούρη μας.

Μας βλέπετε σαν αντικείμενα που μπορείτε να φτιάξετε

Μας γνωρίζετε. Σας αρέσουμε. Βγαίνετε μαζί μας. Μας παντρεύεστε. Και κάπου στην πορεία ίσως νιώσουμε ότι μας αγαπάτε ακριβώς όπως είμαστε, αλλά σχεδόν πάντα κάνουμε λάθος. Οι γυναίκες βλέπουν την προοπτική. Βλέπετε ατέλειες και θέλετε να τις διορθώσετε. Αυτό μας τρελαίνει. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε! Επιλέξαμε τους φίλους μας, το αμάξι μας, τα μαλλιά, το σπίτι και τα χόμπι μας επειδή μας αρέσουν. Το να σκέφτεστε "αν μπορούσα μόνο να κάνω αυτό κι εκείνο" είναι υπερβολικά ενοχλητικό κι ίσως ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι τόσο συνηθισμένη στις γυναίκες που ακόμη κι αν δεν είστε η γυναίκα εκείνη που θα απαιτεί να αλλάξουμε, εμείς απλά περιμένουμε πότε θα έρθει το ξέσπασμά σας κι απαίτηση για αλλαγή.

Περιμένετε να ζήσετε τον έρωτα που βλέπετε στις ταινίες

Οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν ότι δεν πρόκειται να είμαστε ούτε σαν τον George Clooney, ούτε και σαν τον Brad Pitt, αλλά κατά βάθος αυτό θέλουν. Έχετε μια συγκεκριμένη άποψη γύρω από το ρομαντισμό και το πάθος, όπως ακριβώς σας την έχουν σερβίρει στις ταινίες, που ακόμη κι όταν κάνουμε κάτι όμορφο και ρομαντικό που δηλώνει την αγάπη μας (να σας αλλάξουμε λάστιχα στο αμάξι για παράδειγμα μη μας σκοτωθείτε πουθενά) περνά εντελώς απαρατήρητο.

Κοιτάτε πάντα το μέλλον

Οι γυναίκες μελετούν το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή τους, ενώ εμείς σκεφτόμαστε απλά τι θα φάμε για βραδινό. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει και με την ανατομία μας. Μια ελεύθερη 35χρονη που θέλει να αποκτήσει παιδιά πρέπει να βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Πρέπει να προγραμματίσει το πού θα ζήσουν και πότε θα κάνουν το πρώτο παιδί. Πρέπει να σχεδιάσει το παιδικό δωμάτιο και να βεβαιωθεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι που έχουν διαλέξει για ένα παιδικό δωμάτιο. Ένας ελεύθερος 35χρονος, από την άλλη, δεν αγχώνεται τόσο πολύ για κάτι τέτοιο. Αυτή η διαφορά στις προτεραιότητες αφήνει τις γυναίκες στη δυσάρεστη θέση να προγραμματίζουν το μετά όσον αφορά τις σχέσεις που κάνει εμάς τους άντρες να αισθανόμαστε ότι δεν εκτιμάτε και δεν απολαμβάνετε τις στιγμές σας μαζί μας και το μόνο που σας απασχολεί είναι το μέλλον.

Χρησιμοποιείτε τα συναισθήματά σας ως όπλο

Δε λέμε ότι το κάνετε εσκεμμένα. Ίσως δε φταίτε εσείς όταν ενώ συζητάμε για το μέλλον της σχέσης αρχίζετε να κλαίτε, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αυτό μας αποσυντονίζει και δεν μπορούμε να επιλύσουμε το θέμα. Στην ουσία είναι σαν να βγάζετε τον άσο από το μανίκι σας. Αν συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την άποψή μας, είμαστε κακοί. Αν, όμως, ενδώσουμε, είμαστε αδύναμοι.

Μας κριτικάρετε

Είναι σαν να έχετε ένα εσωτερικό μηχανισμό που ενεργοποιεί την κριτική εναντίον μας. Είναι σχεδόν κλισέ μια γυναίκα που παραπονιέται και έχει απαιτήσεις από τον άντρα της. Τόσο κλισέ όσο κι ο άντρας που θέλει να μείνει λίγο μόνος να δει τηλεόραση ή να πάει μια βόλτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.