ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ


Ένα από τα πράγματα που πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να αποδεχτούν είναι ότι η σχέση έχει τελειώσει. Ακόμη κι αν βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι η ουσιαστική επαφή με το ταίρι μας έχει χαθεί, αρνούμαστε να κάνουμε το βήμα και να βάλουμε ένα τέλος μέχρι το πράγμα να φτάσει στο απροχώρητο.

Ένας χωρισμός συνοδεύεται πάντα από αρνητικά συναισθήματα και από τις δυο πλευρές. Είτε είσαι αυτός που πήρε την απόφαση να βάλει τέλος σε μια σχέση, είτε είσαι εκείνος που αναγκάστηκε να ακούσει την ετυμηγορία, ο πόνος εξακολουθεί να υπάρχει.

Όλα της σχέσης δύσκολα, λοιπόν, και δει χειρότερα του χωρισμού. Υπάρχουν όμως, και πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να μας διδάξει ένας χωρισμός.

Καμιά σχέση δεν αποτελεί χάσιμο χρόνου

Όπως κι αν εξελιχθεί η σχέση, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας, αποτελούν είτε ένα μάθημα, είτε μια ευλογία. Η αγάπη κι ο έρωτας δεν αποτελούν εξαίρεση.

Όλα αλλάζουν και τίποτα δεν είναι μόνιμο στη ζωή

Τίποτα δε μένει το ίδιο για πάντα και αλλαγές συμβαίνουν συνέχεια. Μερικές φορές οι καταστάσεις βγαίνουν εκτός ελέγχου, γι' αυτό και πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Πρέπει να μπορείτε να αποδεχτείτε την αλλαγή και να προχωρήσετε. Αρχίστε από την αρχή. Βγείτε ραντεβού και κάπου στην πορεία θα βρείτε τον καινούριο σύντροφό σας. Οι σχέσεις είναι μόνο ένα μέρος της ζωής μας, όχι η ζωή η ίδια.

Ώρα να βρείτε το δρόμο σας

Ένας χωρισμός ίσως σας κάνει να νιώσετε χαμένοι και μόνοι. Οι αλλαγές, όπως ήδη είπαμε όμως, είναι μέρος της ζωής και πρέπει να μάθουμε να μαχόμαστε. Αφού αποκτήσετε και πάλι τον έλεγχο της ζωής σας θα σταματήσετε να κλαίτε για την χαμένη αγάπη και θα δείτε το καινούριο ξεκίνημα που ενδεχομένως ανοίγεται μπροστά σας, ένα καινούριο κεφάλαιο.

Μάθετε να μαζεύετε τα κομμάτια σας

Η φάση του χωρισμού ποτέ δε θα είναι εύκολη. Αλλά η ζωή τα φέρνει με τέτοιο τρόπο ώστε εκ των υστέρων να βλέπετε την χρησιμότητά του. Είναι καιρός να επανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος σύντροφός σας δεν είναι πια δικός σας.

Είναι απολύτως απαραίτητο να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν

Είναι, σαφώς, πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό, αλλά το να αφήνουμε το παρελθόν και να προχωράμε είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής. Οι σχέσεις και οι έρωτες έρχονται και παρέρχονται. Εσύ είσαι εδώ για να μείνεις.

Το πεπρωμένο όλα τα βλέπει

Το μίσος μπορεί να σε επηρεάσει περισσότερο από το άτομο για το οποίο το νιώθεις. Άσε τη ζωή να συμβεί. Πόσες φορές δεν είδαμε τους πρώην μας να τα κάνουν θάλασσα; Η σχέση αγάπη - μίσους με τους πρώην μας είναι πολύ συνηθισμένη. Μάθε να συμβιβάζεσαι με το γεγονός.

Ποτέ ξανά μην δείξετε τυφλή εμπιστοσύνη σε κάποιο

Ίσως είναι καιρός να τραβήξετε μια γραμμή και να μάθετε να στηρίζεστε περισσότερο στον εαυτό σας μετά από ένα χωρισμό κι όχι τόσο στους άλλους. Κάποιες μάχες της ζωής είναι για να τις παλεύουμε και να τις κερδίζουμε μόνοι μας.

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει

Μάθετε να αποδέχεστε τη ζωή ως έχει. Είτε κυνηγήσετε κάτι, είτε όχι αν δεν είναι γραφτό, δε θα γίνει. Καιρός, λοιπόν, να μαζευτείτε και να δέχεστε αυτά που σας σερβίρει η ζωή.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας

Δεν χρειάζεται να αρνείστε ότι σας λείπουν στον ίδιο σας τον εαυτό. Πρέπει όμως, παράλληλα, να θυμάστε ότι πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτό. Ούτως ή άλλως είναι μέρος της όλης διαδικασίας απεξάρτησής σας από το συγκεκριμένο άτομο.

Μην επιρρίπτετε ευθύνες

Όλα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Μάθετε από αυτά και προχωρήστε. Για όλα υπάρχει κάποιος λόγος και οι σχέσεις δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα. Αποδεχτείτε αυτό που έγινε και μην ψάχνετε κάποιον στον οποίο να ρίξετε την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.