ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ : ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ


Τα προκαταρκτικά είναι ακόμα ένα θέμα διαφωνιών ανάμεσα σε ζευγάρια. Ιδίως όσο αφορά την σεξουαλική τους ζωή, είναι άπο τα πιό σημαντικά. Και αν δούμε τις διαφορές στο πως είμαστε φτιαγμένοι οι άντρες και οι γυναίκες, δεν είναι τυχαίο που αποτελεί κοινό πρόβλημα και για τους δύο. Ποιές όμως είναι αυτές οι διαφορές που το καθιστούν τόσο δύσκολο ?

1) Οι άντρες είναι "έτοιμοι", ενώ οι γυναίκες δεν είναι

Οι άντρες χρειάζονται πολλές φορές ένα και μόνο ερέθισμα (εικόνα,φαντασίωση κτλ) για να ξυπνήσει ο πόθος τους για σεξ. Στις γυναίκες δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Χρησιμοποιώντας το χειρότερο παράδειγμα στην ιστορία, αν είμασταν φούρνοι και ο πόθος ήταν οι 200 βαθμοί, ο άντρας πηγαίνει κατευθείαν στο 200 ενώ η γυναίκα ανεβαίνει σταδιακά.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως σε τόσες άλλες που αφορούν τις διαφορές αντρών-γυναικών, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Απλά έτσι είμαστε φτιαγμένοι και δεν φταίει κανείς για αυτό.

Μόνο όμως όταν συμφιλιωθούμε με αυτές τις διαφορές και τις χρησιμοποιήσουμε υπερ μας, να τις επιλύσουμε και να καλυτερέψουμε την σχέση μας.

2) Οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο συναισθηματικά και οι άντρες οπτικά

Δεν είναι μόνο οτι η γυναίκα παθιάζεται σταδιακά άλλα και οτι την ερεθίζουν διαφορετικά πράγματα. Ο άντρας ερεθίζεται κυρίως οπτικά, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο στις γυναίκες (εκτός αν είσαι ο Ryan Gosling. Σε περίπτωση που όντως είσαι, ευχαριστούμε που μας διαβάζεις).

Για τις γυναίκες μπορεί να ξυπνήσει ο πόθος άπο το πώς θα την κοιτάξει ο σύντροφός της ή από τον τρόπο που θα πει κάτι. Κυρίως όμως, χρειάζεται να είναι ήρεμη και χαλαρή για να υπάρξει έστω και μία ευκαιρία να ανάψει.

Όταν μία γυναίκα είναι στρεσαρισμένη, απλά δεν μπορεί να ερεθιστεί. Είναι σαν το στρες να απενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον πόθο (Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο γίνεται). Όταν χαλαρώσει, τότε μπορεί να της έρθει και η διάθεση για σεξ.

Αν είσαι άντρας και ρωτάς εναγωνίως "Οκ, πως θα την βοηθήσω να χαλαρώσει;", οι λύσεις είναι πολλές. Καταρχήν επικοινώνησε μαζί της, άφησέ την να μιλήσει για την μέρα της. Άκουσέ την με ενδιαφέρον. Αυτό και μόνο πολλές φορές αρκεί για να φύγει όλο το βάρος άπο πάνω της.

Ετοίμασέ της κάτι να φάτε ή βγείτε έξω. Περπατήστε λίγο έξω. Βάλε λίγο μουσική να παίζει, κάνε της μασάζ αν μπορείς και της αρέσει. Με λίγα λόγια, επικεντρώσου περισσότερο στις αισθήσεις της, με όσους τρόπους σου βγαίνουν πιό εύκολα.

Μιά άλλη λύση είναι να κάνεις δουλειές στο σπίτι. Μία γυναίκα που έχει περάσει άσχημη μέρα, σκέφτεται μεταξύ άλλων και το εξής " Πέρασα απαίσια και τώρα με περιμένει και στο σπίτι μία στοίβα πιάτα/ ρούχα κτλ ". Αν όμως μπει μέσα στο σπίτι και το δει ήδη συμμαζεμένο, θα ηρεμήσει. Θα το εκτιμήσει και θα έχει διάθεση και να στο .. ανταποδώσει.

Πόση ώρα χρειάζονται τα προκαταρκτικά?

Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος. Αυτός αλλάζει ανάλογα με την περίσταση,τον σύντροφο, την ηλικία και 1002 άλλα. Αν θες όμως έναν μέσο όρο, τουλάχιστον 20 λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ώρα να βάλεις το 20λεπτό στο κινητό σου να μετράει αντίστροφα κάθε φορά που κάνετε σεξ. Είναι όμως ένδειξη του πόσο διαφορετικά λειτουργούμε οι άντρες και οι γυναίκες ακόμα και στον χρόνο που θέλουμε για να.. ζεσταθούμε.

Ο αγαπημένος μας ορισμός πάντως είναι ο εξής " Τα προκαταρκτικά για μία γυναίκα είναι 24 ώρες πριν".

Αν την φιλήσεις το πρωί, αν της στείλεις ένα μήνυμα (σεξουαλικό ή όχι), αν την κοιτάξεις κάπως διαφορετικά το μεσημέρι, θα το νιώθει και θα το θυμάται το βράδυ. Αν, αντιθέτως, της πεις κάτι άσχημο για τα μαλλιά της το πρωί, ετοιμάσου να κοιμηθείς στο μπάνιο.

Τι είναι τα προκαταρκτικά και πώς γίνονται ?

Τα προκαταρκτικά δεν είμαι μόνο σωματικά. Είναι όλοι οι τρόποι για να υπενθυμίσεις στον/στην σύντροφό σου το πόσο την θέλεις ακόμα. Ειδικά αν είστε καιρό μαζί.


Μη σωματικά, αυτό θα μπορούσε να γίνει με ένα μήνυμα στη διάρκεια της μέρας. Με μία ρομαντική κίνηση ή με μία φωτογραφία. Όποιο τρόπο και να διαλέξετε, το θέμα είναι να περαστεί το μήνυμα "Σε θέλω".

Σωματικά, αν υπάρχει ένας νόμος, είναι ο εξής : Όσο πιό αργά μπορείς, στα μέρη ιδιαίτερα που την/τον ερεθίζουν. Αν είναι άντρας, δεν έχουν και πολλά. Αν είναι γυναίκα, ευκαιρία να τα ανακαλύψεις!

Είτε με απαλά αγγίγματα με το χέρι, είτε με φιλιά, είτε με γλυψίματα είτε (για τους πιο τολμηρούς) με μικρές δαγκωματιές, εξερευνήστε το σώμα του/της συντρόφου σας. Κάντε το σαν να το ανακαλύπτετε πρώτη φορά.

Αφήστε να σας παρασύρει κάθε καμπύλη του σώματός του/της. Αφεθείτε στη ιδιαίτερη μυρωδιά των ώμων, του λαιμού, του στήθους, της πλάτης και κάθε μέρους.

Πάρτε ιδιαίτερα τον χρόνο σας όσο κοντέυετε στις ερωτογενείς ζώνες. Αυτό όχι μόνο θα τις/τους ερεθίσει περισσότερο άλλα θα είναι και περισσότερο βασανιστικό. Το οποίο άπο μόνο του μεγενθύνει τον πόθο.

Όσο λοιπόν χάνεστε μέσα στις αισθήσεις τις δικές σας και του/της συντρόφου σας, θα έχετε προετοιμάσει το έδαφος για μία αξέχαστη ερωτική εμπειρία. Θα έχουν περάσει σαν νερό τα 20 λεπτά που χρειάζεται μία γυναίκα και, το καλύτερο, θα έχετε δει μία διαφορετική πλευρά του/της.

Καλές εξερευνήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.