ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ


Δίνετε περισσότερη σημασία στα λάθη παρά στα σωστά

Έχετε δυο επιλογές. Είτε θα αρχίσετε να απαριθμείτε πόσο ανίκανο είναι το ταίρι σας, πόσο εύκολα ξεχνάει και πόσο σπάνια σας βοηθάει ή θα επικεντρωθείτε στα καλά τους. Πολλές φορές ξεχνάμε να κοιτάξουμε όλα όσα κάνουν για μας κι δίνουμε προσοχή σε όσα δεν κάνουν. Την επόμενη φορά, λοιπόν, θυμηθείτε πόσο σας αγαπάει, πόσες φορές τρέχει για να ικανοποιήσει τις ανάγκες και προσπαθήστε να παραβλέψετε τη μια εκείνη φορά που θα σας απογοητεύσει. 

Σας νοιάζει περισσότερο να έχετε σε όλα δίκιο, παρά να κρατήσετε τον έρωτα ζωντανό

Σίγουρα θα υπάρξουν οι φορές που θα κάνουμε λάθος τόσο εμείς, όσο κι ο σύντροφός μας. Τις φορές που ο σύντροφός μας είναι εκείνος που σφάλλει νιώθουμε αδικημένοι και τείνουμε να τον μειώνουμε αναγκάζοντάς τον να αμυνθεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πάψει να απολογείται και να παραδέχεται το λάθος του μελλοντικά. 

Εάν, λοιπόν, θέλουμε μια σχέση στην οποία ο έρωτας θα παραμείνει ζωντανός μάθετε να συγχωρείτε τον άνθρωπό σας και να μαλακώνετε ακριβώς όπως θα θέλατε να σας αντιμετωπίσει εάν βρισκόσασταν εσύ στη θέση του. 

Τα παίρνετε όλα προσωπικά

Εάν ο σύντροφός μας, μας αρνηθεί κάτι η πρώτη μας αντίδραση είναι να στεναχωρεθούμε και να τον κατακρίνουμε. Είναι φορές, όμως, που ο σύντροφός μας, μας αρνείται κάτι επειδή είναι αντίθετο στις αρχές και τις πεποιθήσεις του.

Δείξτε κατανόηση και τους λόγους πίσω από την άρνησή του. Πάντα υπάρχει η προοπτική να βρεθεί μια μέση λύση μέσα από τη συζήτηση.

Κάνετε τον σύντροφο σας να νιώθει άβολα και να μην μπορεί να μιλήσει ελεύθερα

Όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιον που θα μας ακούσει, θα μας κατανοήσει και θα μας εκτιμήσει. Έχουμε περισσότερο ανάγκη, δε, να εισπράττουμε κάτι τέτοιο από τον σύντροφό μας. Δε μας αρέσει να μας κρίνουν, να μας μεταχειρίζονται λες και κάνουμε τα πάντα λάθος και να γινόμαστε μαριονέτες.

Εάν αποδεχτείτε το σύντροφό σας ακριβώς όπως είναι με όλα τα ελαττώματά του, τότε έχετε πολλές πιθανότητες η σχέση σας να κρατήσει. Γιατί να θέλουν να σας χάσουν όταν τους έχετε αποδεχτεί πλήρως και δίνετε έμφαση στα προτερήματά κι όχι τα ελαττώματά τους;

Βάζετε άλλους πάνω από τη σχέση σας

Όπως καθετί ζωντανό, έτσι και η σχέση χρειάζεται φροντίδα κι ενδιαφέρον για να συνεχίσει να ανθίζει και να αναπτύσσεται. 

Πολύ συχνά ξεχνιόμαστε κι αναλωνόμαστε τόσο πολύ σε ατέλειωτες δουλειές, απαιτήσεις και το διαδίκτυο που αγνοούμε τη σχέση μας. 

Το κλειδί είναι να εφαρμόσουμε μικρά τελετουργικά που θα μας φέρνουν κοντά - ένα ραντεβού μια φορά τη βδομάδα ή μια βραδιά που θα περάσετε οι δυο σας στο σπίτι μαγειρεύοντας και βλέποντας ταινία.

Οι στιγμές αυτές δε θα είναι για να εκφράσετε τα παράπονα και τη λύπη σας για τα όσα σας συμβαίνουν, αλλά για να έρθετε πιο κοντά με το ταίρι σας και φορτίσετε τις μπαταρίες σας για να μπορείτε να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή. 

Δεν ξέρετε πώς να δείξετε την αγάπη σας

Αν ξέρατε πώς να ικανοποιήσετε το ταίρι σας ξανά και ξανά έτσι ώστε να νιώθουν ότι τους καταλαβαίνετε και τους αγαπάτε όσο κανείς, θα το κάνατε; Φυσικά και ναι. 

Πολλές φορές ακούμε ζευγάρια να λένε ότι έχουν προσπαθήσει τα πάντα, αλλά και πάλι ο σύντροφός τους δεν νιώθει την αγάπη τους. Η αλήθεια όμως, είναι ότι αν είχαν προσπαθήσει πραγματικά τα πάντα δε θα βρίσκονταν σε αυτή την θέση, έτσι δεν είναι;

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας κάθε άνθρωπος έχει τη δικιά του γλώσσα όσον αφορά την αγάπη και τον έρωτα και αυτή καταλαβαίνει. Οι γλώσσες της αγάπης

Απαιτείτε από το σύντροφό σας να συμπεριφέρεται όπως κι εσείς

Η πηγή σχεδόν κάθε καβγά ανάμεσα στα ζευγάρια έχει να κάνει με τις διαφορές που παρουσιάζονται ανάμεσα στις αξίες, τις απόψεις ή τις απαιτήσεις τους. Για να μπορέσει μια σχέση να πετύχει μακρόχρονα, είναι σημαντικό να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα με τον άνθρωπό μας όσον αφορά σημαντικά θέματα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η σχέση αποτελείται από δυο μοναδικά άτομα. 

Δώστε στο ταίρι σας την ελευθερία να εκφράσει τις απόψεις του χωρίς να προσπαθείτε να του τις αλλάξετε ή να το χειραγωγήσετε έτσι ώστε να σκέφτεται όπως κι εσείς. Στην ουσία της η σχέση σημαίνει να λειτουργείτε σαν ομάδα επειδή αναγνωρίζετε ότι μαζί είστε πιο καλοί. 

Αποδεχτείτε και αγαπήστε, λοιπόν, τις μεταξύ σας διαφορές. 

Έχετε χάσει την πόλωση και η μεταξύ σας έλξη έχει εξαφανιστεί

Μπορούμε να αναλύσουμε ολόκληρο το κεφάλαιο που έχει να κάνει με τη μαγνητική έλξη και την πόλωση, αλλά καταλήγει στο εξής: Δυο ενέργειες πολικά αντίθετες δημιουργούν έλξη και μένουν μαζί χωρίς προσπάθεια. Δυο ενέργειες που είναι ίδιες απωθούν η μια την άλλη.

Στην περίπτωσή μας αναφερόμαστε στο αρσενικό και το θηλυκό. Δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με την ενέργεια. Θα μπορούσατε να διαφωνήσετε, αλλά και πάλι τα αντίθετα θα συνεχίσουν να έλκονται. 

Η αρσενική ενέργεια χαρακτηρίζεται από τη δύναμη, τη σταθερότητα, τη λογική και την ανάγκη να προστατεύει. Η θηλυκή ενέργεια έχει να κάνει με τη ροή, την ελαστικότητα, το συναίσθημα και την επιθυμία να φροντίζει. Όταν, λοιπόν, το ζευγάρι ζει αγκαλιάζοντας τις ενέργειες που το χαρακτηρίζουν, υπάρχει αμοιβαία κι αβίαστη έλξη.  

Όταν, όμως, οι σύντροφοι βρεθούν υπό πίεση χάνουν το δρόμο τους και υιοθετούν τα χαρακτηριστικά της αντίθετης ενέργειας. Κι όταν η πόλωση χαθεί, οι άντρες αντιμετωπίζονται ως αδύναμοι, αναποφάσιστοι, συναισθηματικοί και μη αποδοτικοί. ενώ οι γυναίκες επιδεικνύουν πιο σκληρές συμπεριφορές, λιγότερο ελαστικές, χωρίς συναίσθημα και στοργή. 

Έτσι, οι δυο σύντροφοι καταλήγουν να απωθούν ο ένας τον άλλο. Η λύση είναι να έχουμε τη δύναμη να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και να προστατεύουμε αυτό που έχουμε. 

Δεν είστε αληθινοί ή δε σέβεστε ο ένας τον άλλο

Μέσα σε μια σχέση ζούμε είτε εκφράζοντας πλήρως τον εαυτό μας, είτε καταπιέζοντας πλήρως τον εαυτό μας είτε κάπου στο ενδιάμεσο. 

Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να εκφραστούν και βρίσκονται στο δρόμο της αυτοπραγμάτωσης είναι οι πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι άνθρωποι που θα γνωρίσεις ποτέ. Αντιθέτως, όσοι είναι καταπιεσμένοι, ζουν μέσα στη δυστυχία, την ντροπή και τη μιζέρια και είναι ευάλωτοι σε εγκληματικές πράξεις όταν η απογοήτευση φτάσει σε σημεία που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Η μαγεία των σχέσεων βρίσκεται στο ότι κάτω από τη δέσμευση της πραγματικής οικειότητας, δυο άτομα μπορούν εκφραστούν πλήρως, να γίνουν αποδεκτά και να προστατευθούν. 

Υπερεκτιμάτε τη βεβαιότητα ή δεν μπορείτε να αποδεχτείτε την αλλαγή

Υπάρχει μόνο μια σταθερά στη ζωή. Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Οι γυναίκες παντρεύονται πιστεύοντας ότι θα αλλάξουν το σύντροφό τους και οι άντρες παντρεύονται πιστεύοντας ότι η γυναίκα τους δε θα αλλάξει ποτέ. Και όλως παραδόξως κάνουν και οι δυο λάθος. Όσο προχωρά η ζωή μαθαίνουμε καινούρια πράγματα, κάνουμε διακρίσεις και ξεκαθαρίζουμε περισσότερο τις αξίες και τις απόψεις μας. 

Έτσι μπορείτε είτε να απομακρυνθείτε όσο περνά ο καιρός ή μπορείτε να στηρίξετε ο ένας τον άλλο. Βρείτε κοινό έδαφος και διευρύνετέ το όποτε μπορείτε. Σίγουρα δε θα συμφωνείτε πάντα σε όλα, αλλά μπορείτε να αγαπήσετε το σύντροφό σας για αυτό που είναι ή για αυτό που προσπαθεί να γίνει. 


Όλοι αλλάζουμε όσο περνά ο καιρός, αλλά κανένας δεν θέλει να τον αλλάξουν οι άλλοι ή να νιώθει την πίεση να αλλάξει. Αν δε θες να σου κάνουν κάτι τέτοιο, λοιπόν, μην το κάνεις κι εσύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.