ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣΔεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ζευγάρια τα οποία έχουν εμφανή έλλειψη επικοινωνίας και φαίνονται δυστυχισμένα. Ίσως να βρεθήκαμε κι οι ίδιοι σε μια τέτοια σχέση. Είναι λογικό κάποιος να απορήσει γιατί αυτά τα δυο άτομα μένουν μαζί αφού δεν ταιριάζουν και δεν αγαπιούνται. 

Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Πιο κάτω σας παραθέτουμε μερικές από τις πιο συχνές αιτίες για τις οποίες τα ζευγάρια μένουν μαζί παρόλο που η έλξη και η σχέση μεταξύ τους έχει λήξει από καιρό. 

Μοναξιά

Η μοναξιά είναι απλά μια ιδέα. Το γεγονός ότι είσαι ελεύθερος και μόνος δε σημαίνει ότι είσαι και μοναχικός. Μπορεί να νιώσεις μοναξιά και σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο ακριβώς όπως κι όταν είσαι μόνος στο σπίτι. 

Μένοντας σε μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένο ίσως δεν είσαι μόνος, αλλά θα εξακολουθείς να εύχεσαι να είχες κάποιο που να μην σε έκανε να νιώθεις τόση μοναξιά. 

Φόβος

Το να φοβάσαι να είσαι μόνος είναι σαν να φοβάσαι τον αέρα που αναπνέεις. Δε γεννηθήκατε μαζί και μπορείτε να επιβιώσετε ο ένας χωρίς τον άλλο. Είναι απολύτως φυσιολογικό να είστε μόνοι και να ζείτε όντας ελεύθεροι. Επειδή δεν έχετε κάποιο άτομο να αποκαλείται "δικό σας" δε σημαίνει ότι δεν έχετε υπόσταση και αξία. 

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα το οποίο προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Φοβόμαστε να είμαστε μόνοι επειδή δεν το έχουμε συνηθίσει. Φοβόμαστε ότι δε θα βρεθεί άλλο ταίρι στο δρόμο μας και προτιμούμε να μένουμε στη δυστυχία μας παρά να ρισκάρουμε να αποκτήσουμε κάτι καλύτερο. 

Ενοχή

Το να μένετε σε μια σχέση από ενοχή είναι σαν να τρώτε ολόκληρη μια ολόκληρη πιατέλα σουβλάκια επειδή λυπάστε να τα πετάξετε. Θα καταλήξετε με τρομερό κοιλόπονο και εκνευρισμό. 

Εάν μένετε με κάποιο επειδή νιώθετε άσχημα, τον πληγώνετε - τόσο σε συνειδητό, όσο και σε υποσυνείδητο επίπεδο - εσωτερικά. Θα νιώσουν την απομάκρυνσή σας και το γεγονός ότι η σχέση τελειώνει. Η απόφασή σας να μείνετε θα είναι μια καθημερινή έντονη υπενθύμιση της παρούσας "απουσίας" σας.

Ο χρόνος

Το "Είμαστε τόσο χρόνια μαζί" ή το "Πού να τρέχω να ψάχνομαι από την αρχή" είναι πολύ συχνές δικαιολογίες από άτομα που δεν προχωρούν στο χωρισμό παρά τη δυστυχία τους. 

Ο χρόνος είναι κάτι το οποίο αφιερώνουμε στους άλλους, αλλά μην το βλέπετε σαν κάτι χαμένο. Κάθε στιγμή, μήνας ή χρόνος που ξοδέψαμε σε μια σχέση που απέτυχε μπορεί να μας διδάξει πολλά. 

Καθετί αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του παρελθόντος μας και δεν είναι ντροπή να έχετε πρώην. Δείχνει ότι δίνετε μεν ευκαιρίες, αλλά δε φοβάστε να απομακρυνθείτε εάν δείτε ότι το πράγμα δε λειτουργεί. 

Πράγματα

Έχετε πράγματα από κοινού, είτε ένα διαμέρισμα, είτε επενδύσεις είτε ακόμη και κατοικίδια. Δεν είναι πράγματα, όμως, που δεν μπορείτε να μοιράσετε. 

Τα κοινά πράγματα δεν πρέπει να είναι κάτι αποτρεπτικό για να πάρετε την απόφαση να λήξετε μια σχέση. Το να μένετε μαζί απλά και μόνο επειδή έχετε πολλά πράγματα από κοινού, είναι σαν να αγνοείται τα θέματα που υπάρχουν. 

Μετάνοια

Τα συναισθήματα που προκύπτουν από τη μετάβαση της σχέσης στην ελευθερία μπορεί πολλές φορές να θυμίζουν μετάνοια επειδή δεν τα έχετε συνηθίσει. Δεν είστε συνηθισμένοι να πηγαίνετε μόνοι για ύπνο ή να μην έχετε κάποιο με τον οποίο να ανταλλάζετε μηνύματα μέσα στη μέρα. Αυτά είναι απλά κάποιες προσαρμογές τις οποίες θα συνηθίσετε με τον καιρό. 

Η μετάνοια είναι κάτι εντελώς διαφορετικό: είναι αυτό που θα νιώσετε αφού περάσουν τα χρόνια και συνειδητοποιήσετε ότι περάσατε όλο αυτό τον καιρό με το λάθος άτομο. 

Ελπίδα

Αν κάτι έχει σπάσει και δεν επιδιορθώνεται, σταμάτα να σπαταλάς χρήματα προσπαθώντας να πετύχεις το ακατόρθωτο και πέτα το. 

Σε αντίθεση με ένα γάμο, σε μια σχέση είναι πολύ πιο εύκολο να αποχωρήσετε αφού αξιολογήσετε κατά πόσο το πράγμα έχει τελειώσει ολοκληρωτικά. 

Αν δείτε ότι υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί με τον χρόνο, μόνο χειρότερο θα γίνεται. Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.