ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΑΖΙ


Θυμάμαι την πρώτη φορά που αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε μαζί. Αφού καταλάγιασε ο ενθουσιασμός, πανικοβλήθηκα. Κυρίως επειδή θα ήμασταν μαζί και τις 24 ώρες της μέρας κι όχι για μια μόνο μέρα, αλλά για μια ολόκληρη βδομάδα. Θα με έβλεπε στις χειρότερές μου στιγμές και τι θα γινόταν αν τσακωνόμασταν;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψεις με το άλλο σου μισό και πιο κάτω σας παραθέτουμε μερικούς μόνο.

Βγαίνετε και οι δυο από το comfort zone σας (ζώνη άνεσης)

Αν ταξιδεύετε μαζί κάπου που κανείς από τους δυο σας δεν έχει ξαναπάει, τότε ετοιμαστείτε για μια απολύτως καθηλωτική εμπειρία. Είτε είναι μια ξένη γλώσσα, άγνωστη και στους δυο, το τρένο που χάσατε ή μια πιστωτική που απορρίφθηκε, οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε μαζί θα αποτελέσουν μια απίστευτη εμπειρία που θα σας φέρει πιο κοντά.

Σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε "δύσκολες" ερωτήσεις

Οι μακρινές διαδρομές στο αμάξι, το τρένο ή το αεροπλάνο είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε βαθύτερες συζητήσεις. Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε και να ανοιχτείτε όσον αφορά την παιδική σας ηλικία, τους μελλοντικούς σας στόχους ή προηγούμενους δεσμούς.

Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για συμβιβασμούς

Το να προγραμματίσετε μαζί το ταξίδι σας μπορεί να σας διχάσει. Συνειδητοποιήτε ξαφνικά ότι ο σύντροφός σας θέλει να δει όσα περισσότερα μουσεία μπορεί, ενώ εσείς θέλετε να επισκεφθείτε όλα τα παλιά βιβλιοπωλεία της πόλης. Όταν προκύψει κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό να φτάσετε σε ένα συμβιβασμό που θα ικανοποιεί και τους δυο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς τα αντιφατικά σας θέλω με κάτι που σας ενδιαφέρει και τους δυο ή να βρείτε σημεία, για παράδειγμα, όπου υπάρχουν τα βιβλιοπωλεία που θέλετε καθώς και μουσεία για να μείνετε κι οι δυο ικανοποιημένοι.

Σας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο που προετοιμάζεται το ταίρι σας

Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζεται το ταίρι σας καθώς προγραμματίζει, φτιάχνει βαλίτσες και αποταμιεύει για το κοινό σας ταξίδι μπορείτε να μάθετε πολλά για τον τρόπο που χειρίζεται σημαντικά ζητήματα. Αν η οργάνωση ενός ταξιδιού στο Παρίσι του προκαλεί εκνευρισμό κι ανησυχία, πώς θα αντιμετωπίσει τον προγραμματισμό ενός ενδεχόμενου γάμου;

Ζείτε ο ένας τον άλλο σε στιγμές όχι και τόσο κολακευτικές

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη συνειδητοποίηση ότι ο άνθρωπός σας δεν επιτρέπει φαγητό στο αμάξι του, απολαμβάνει πολιτικές συζητήσεις στο ραδιόφωνο κατά τη διαδρομή και παθαίνει δυσπεψία αφού έχει φάει fast food. Μπορεί να σας δει ενώ κοιμάστε και θα αναγκαστείτε να πάτε τουαλέτα ενώ το αμόρε σας ξαπλώνει αναπαυτικά στο κρεβάτι ακριβώς δίπλα.

Μπορείτε να δείτε πώς αντιμετωπίζουν πραγματικά τους άλλους

Είναι δεδομένο ότι το ταξίδι μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τα χειρότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της εξάντλησης και του πολιτισμικού σοκ μπορεί να ξυπνήσει κάποια καλά κρυμμένα ελαττώματα του χαρακτήρα μας, γι' αυτό δώστε προσοχή στο πώς αντιμετωπίζει τους σερβιτόρους, τους αεροσυνοδούς και το προσωπικό του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Η συνεργασία στο οικονομικό κομμάτι είναι ένα σημαντικό μάθημα

Αν τα πράγματα μεταξύ σας είναι αρκετά σοβαρά, ένα ταξίδι μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να εξασκήσετε την οικονομική συνεργασία που απαιτείται σε ένα γάμο ή μια συγκατοίκηση. Το να θέσετε ένα budget και να το τηρήσετε μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, γι' αυτό αφήστε το ταξίδι να είναι η πρόβα της κοινής σας ζωής.

Ένα ταξίδι μπορεί να σας βγάλει από τη ζευγαρόφουσκά σας

Είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε μια ρουτίνα με το ταίρι μας, είτε αυτό σημαίνει να παίρνουμε απέξω κάθε Παρασκευή, είτε σημαίνει να διαλέξουμε μια ταινία που θα δούμε μαζί το βράδυ. Κι αυτό καλό είναι, βέβαια, αλλά είναι επίσης καλό να σπάτε τη ρουτίνα κάθε τόσο και το ταξίδι είναι ένας τρόπος να το κάνετε.

Μπορεί να σας εκπλήξουν ευχάριστα

Ξέρατε ότι το ταίρι σας μιλάει καλά Ιταλικά ή ότι είναι καλά ενημερωμένο όσον αφορά την αρχιτεκτονική της Ρώμης; Κάτι τέτοια μπορείτε να ανακαλύψετε σε κοινά σας ταξίδια και να μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Θα σας βοηθήσει να συζητήσετε σημαντικές αποφάσεις ζωής

Ίσως ανακαλύψετε ότι τα ταξίδια είναι κάτι που απολαμβάνετε και θέλετε να ταξιδέψετε μαζί περισσότερο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε είναι σημαντικό να συζητήσετε αποφάσεις ζωής που μπορεί να επηρεάσουν τα ταξίδια σας, όπως η απόκτηση παιδιών ή η υιοθεσία ενός δεύτερου σκύλου.

Ίσως μαλώσετε, αλλά αυτό δεν είναι κακό

Όσο όμορφο κι αν είναι να ταξιδεύετε με το σύντροφό σας, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να φτάσετε στα όριά σας. Ίσως διαπληκτιστείτε στο ταξίδι, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε υπέρ σας έτσι ώστε να μάθετε να βρίσκετε λύσεις, να επικοινωνείτε, να απολογείστε και να δίνετε στον άλλο τον χώρο και τον χρόνο του.

Είναι διασκεδαστικό!

Το καλύτερο το αφήσαμε για τελευταίο. Το πιο όμορφο κομμάτι του ταξιδιού σας μαζί θα είναι οι αμέτρητες στιγμές γέλιου και διασκέδασης που θα περάσετε μαζί. Το να δείτε τον κόσμο μαζί σαν ζευγάρι είναι μια απερίγραπτη εμπειρία που μπορεί να σας δέσει πολύ, κι αυτό είναι κι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να ταξιδέψετε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.