Η Ε. μας ρωτά: Τι γίνεται όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας;


Καλημέρα! Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα. Δε χρειάζεται να πω πολλά. Διαφορά 26 χρόνια. Είμαι ερωτευμένη μαζί του εδώ και δυο χρονια και ξέρω ότι και αυτός ενδιαφέρεται για μένα. Είμαστε σε σχέση και δεν είναι παντρεμένος. Ξέρω πως είναι δύσκολο (πολύ δύσκολο) αλλά...

Αγαπητή φίλη,

Μας λες ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά παραλείπεις να μας πεις τις ηλικίες σας. Είναι πολύ διαφορετικό εάν μιλάμε για ένα κοριτσάκι που βρίσκεται ακόμη στο σχολείο και εντελώς διαφορετικό εάν μιλάμε για δυο ενήλικες οι οποίοι έχουν ωριμάσει, έχουν γνωρίσει κι έχουν κατανοήσει τον εαυτό τους, τις προσδοκίες και τα θέλω τους.

Δε θα επεκταθώ στο πρώτο σενάριο μιας και το να είσαι ανήλικη σε σχέση με έναν (ειδικά κατά πολύ) μεγαλύτερό σου άντρα εκτός του ότι αποτελεί παράπτωμα, δε δίνει μελλοντικές ελπίδες για τη σχέση σας διότι δε θα μπορέσετε να βρείτε κοινά σημεία όσον αφορά τον τρόπο ζωής και τα βιώματά σας.

Εάν από την άλλη, είστε δυο κατασταλαγμένοι άνθρωποι που έτυχε να πέσουν στα δίχτυα του έρωτα τότε στο χέρι σας είναι να το κάνετε να πετύχει.

Θα επικεντρωθώ σε αυτό που μας λες εσύ: "Δύσκολο, πολύ δύσκολο". Από τη στιγμή που το βλέπεις έτσι πάει να πει ότι κάποια πράγματα είναι μονόπλευρα και ήδη το γνωρίζεις.

Σε αυτές τις σχέσεις το μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο ψάχνει να επιβεβαιώσει τον εαυτό του και να δείξει ότι η μπογιά του έχει πέραση ακόμη, χωρίς όμως να αποζητά κάτι περισσότερο ή κάποια βαθύτερη δέσμευση.

Εσύ λες ότι ενδιαφέρεται για σένα. Αν ήταν όντως έτσι τα πράγματα, τότε πού βρίσκεται η δυσκολία; Η διαφορά ηλικίας από μόνη της δεν αποτελεί εμπόδιο για το ζευγάρι. Έχουν να αντιμετωπίσουν τον περίγυρό τους, σαφώς, και πολλές φορές και τους ίδιους τους γονείς που ίσως τους σταθούν εμπόδιο, αλλά εσείς είστε ακόμη στην αρχή.

Εάν μετά από δυο χρόνια θέλει να βρίσκεστε στα κρυφά και τα βράδια, δεν έχεις γνωρίσει ακόμη κανένα από τους φίλους του και τις υπόλοιπες μέρες κι ώρες εξαφανίζεται χωρίς δικαιολογίες, τότε ήδη γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τη δική του μεριά.

Εάν από την άλλη σου συμπεριφέρεται σαν αντάξιά του, τότε απόλαυσε τη σχέση σας για όσο κρατήσει. Εξάλλου, ακόμη και οι σχέσεις με συνομήλικούς μας δεν είναι βέβαιο ότι θα κρατήσουν για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.