ΕΡΩΤΑΣ VS ΑΓΑΠΗΣ : ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ?
Η αγάπη και ο έρωτας δεν είναι αντίθετα. Είναι οι δύο φάσεις ενός υπέροχου ταξιδιού, που αν ξέρεις πως να κινηθείς μέσα του, μπορούν να συνδιαστούν αρμονικά. Και να δίνει το ένα ώθηση στο άλλο.

Τι είναι όμως Αγάπη και τι Έρωτας ?

Έρωτας

Ο Έρωτας συνδέεται με το πάθος. Όταν βλέπεις το αντικείμενο του πόθου σου και σου κόβονται τα πόδια, ή όταν νομίζεις ότι η φωνή της είναι η πιό όμορφη μουσική που υπάρχει. Είναι η πρώτη σου σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ.

Με λίγα λόγια, ο Έρωτας δεν είναι πολύ μακριά άπο την εξάρτηση. Στον εγκέφαλο μάλιστα ανάβουν τα ίδια σημεία είτε είσαι ερωτευμένος είτε είσαι εξαρτημένος σε μία ουσία.

Η Φύση κάνει τα μαγικά της για να βάλει το κάθε φύλο τα δυνατά του και να αποκτήσει το ταίρι του. Και για να το κρατήσει.

Όμως η Φύση ξέρει επίσης πως η μαγεία είναι επικίνδυνο πράγμα αν κρατήσει πολύ. Είναι σαν να σου λέει « Μόνο αυτή/αυτόν θα έχεις στο μυαλό σου? Έχουμε και άλλες δουλειές».

Για αυτό το στάδιο του έρωτα κρατάει εως 1μιση χρόνο.

Είναι ενα εύλογο διάστημα να μάθεις τα καλά και τα άσχημα του αμόρε σου και να ανοίξουν ή όχι οι πόρτες για το επόμενο στάδιο. Την Αγάπη.

Αγάπη

Η αγάπη είναι βαθύτερη άπο τον έρωτα. Μπορείς να ερωτευτείς την εξωτερική εμφάνιση κάποιου άλλα για να τον αγαπήσεις, πρέπει να σε αγγίξει όλο το πακέτο και κυρίως το εσωτερικό.

Δεν μπορείς να αγαπήσεις κάτι ή κάποιον που δεν ξέρεις και δεν μπορείς να ξέρεις κάποιον ή κάτι αν δεν το αγαπήσεις.

Για αυτό η Αγάπη παίρνει χρόνο. Χρειάζεται μεγάλο διάστημα να δεις πίσω άπο την βιτρίνα κάποιου. Να ανακαλύψεις ποιός είναι πραγματικά.

Είναι αυτός που πρωτογνώρισες στην κοινή σας παρέα ή αλλάζει όταν είσαστε μόνοι σας ? Έχει θετικά ή αρνητικά που βγαίνουν μόνο στην κοινή προσωπική σας ζωή ? Στα δύσκολα ήταν κοντά σου για να σε ενθαρρύνει και να σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια ? Σε αποδέχεται σαν άνθρωπο ?

Τόσα και τόσα ερωτήματα περιμένουν να απαντηθούν μέσα σου... Και όταν έχουν θετική απάντηση, δεν είναι πλέον μόνο το σώμα σου που θέλει τον άλλον, άλλα όλο σου το είναι. Γιατί έχεις μάθει και το είναι του άλλου.

Έρωτας Vs Αγάπης

Είναι αντίθετα όμως αυτά τα δύο ? Και το κυριότερο, αν περάσεις στο στάδιο της Αγάπης, αποχαιρετάς για πάντα το στάδιο του Έρωτα?

Ευτυχώς όχι.

Η σπίθα του έρωτα συνεχίζει να σιγοκαίει για πάντα σε μία σχέση. Το θέμα είναι αν ο κάθε σύντροφος γνωρίζει πως να ανακουνάει κάθε λίγο και λιγάκι τα κάρβουνα για να πάρει φωτιά η σχέση, όπως μόνο ο έρωτας γνωρίζει.

Όταν ο κάθε άντρας ή γυναίκα στην σχέση συνεχίζει να προσέχει τον εαυτό του ( Εμφάνιση, υγεία, διατροφή, ντύσιμο, προσωπική υγιεινή,στόχους κτλ ), ανεξάρτητα αν η σχέση κρατάει μήνες ή και χρόνια. Ιδιαίτερα όταν συμπεριφέρεται στον άλλον σαν μη δεδομένο και με τον τρόπο του, συνεχίζει να φλερτάρει το ταίρι του.

Όταν συνεχίζουν να μαθαίνουν, μαζί και ξεχωριστά, για το πως μπορούν να βελτιώσουν την σχέση τους, με καινούργιες δραστηριότητες, νέες τοποθεσίες, ή παρακολουθώντας σεμινάρια και βίντεο με θέμα την βελτίωση των σχέσεων,το σεξ, την επικοινωνία κτλ... τότε επανέρχεται η μαγεία. Γιατί νιώθεις ότι δεν έχεις τον ίδιο άνθρωπο απέναντί σου, άλλα κάποιον που συνεχίζει να είναι απρόβλεπτος, ενθουσιώδης και, στην τελική, που συνεχίζει να παθιάζεται για σένα όπως την πρώτη μέρα.

Και τότε τον ερωτεύεσαι ξανά και ξανά. Και με το μυαλό και με το σώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.