ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ


Πόσες φορές σας έχει τύχει να ακούσετε μια όμορφη κουβέντα ή να δείτε μια όμορφη χειρονομία από τον σύντροφό σας και να φτιάξει η μέρα και η ψυχολογία σας.

Είναι τα λόγια και οι πράξεις εκείνες πίσω από τις οποίες κρύβεται το "σ' αγαπώ" και το "θέλω να είσαι καλά".

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου μας τις μέρες που τον βλέπουμε να πέφτει;

Πιο κάτω σας παραθέτουμε 7 απλές κινήσεις που θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Φυτέψτε όμορφες λέξεις στο κεφάλι τους

Αν είναι κάτι που ενοχλεί τον σύντροφό σας στην εμφάνισή του/της, πείτε τους ξανά και ξανά πόσο πολύ αγαπάτε το συγκεκριμένο σημείο πάνω τους, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την ανησυχία τους.

Αφήστε τους ελεύθερους να αποτύχουν

Όταν το ταίρι μας γνωρίζει ότι ακόμη και στα χειρότερα το στηρίζουμε, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσει να παλεύει για να πετύχει τους στόχους του. Επευφημώντας τους ακόμη κι όταν δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά τους δίνουμε δύναμη και θέληση να συνεχίσουν να προσπαθούν γνωρίζοντας ότι κάποιος πιστεύει στις δυνατότητές τους.

Ικανοποιήστε τους όπως αυτοί θέλουν

Είναι όμορφο να κακομαθαίνουμε πού και πού το ταίρι μας κάνοντας πράξη κάποιες επιθυμίες τους. Αν, για παράδειγμα, της αρέσει να της μαγειρεύετε ή να του κάνετε μασάζ στα πόδια, τότε μη διστάσετε να το κάνετε.

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι θα ήθελαν μπορείτε να τους ρωτήσετε.

Περάστε μαζί ποιοτικό χρόνο και κάντε μια λίστα με τα όσα αγαπάτε πάνω τους

Μπορείτε να αρχίσετε γράφοντας απλά πέντε χαρακτηριστικά που σας αρέσουν στο ταίρι σας και όσο περνά ο καιρός να συμπληρώνεται τη λίστα σας.

Μπορείτε, επίσης, να συνοδεύσετε κάποιες από τις σημειώσεις σας με συγκεκριμένες αναμνήσεις. Αυτό θα επιτρέψει στο ταίρι σας να κατανοήσει πώς το βλέπετε μέσα από τα δικά σας μάτια.

Επευφημήστε τα καλά τους χαρακτηριστικά σε τρίτους

Παρατηρήστε πώς λειτουργά κοντά σε κόσμο, στη δουλειά, στο σπίτι ή σε μικρές και μεγάλες καταστροφές. Αν, λοιπόν, προσέξετε ότι ο άνθρωπός σας χειρίστηκε με μεγάλη ψυχραιμία και υπομονή μια στρεσογόνο κατάσταση, μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Πολύ πιθανό να έχουν προσέξει και οι φίλοι σας τα συγκεκριμένα προσόντα στον σύντροφό σας και να συμφωνήσουν μαζί σας τονώνοντας το ηθικό του.

Ισορροπήστε τη ζωή σας, έτσι ώστε να αφιερώνετε χρόνο και στη μεταξύ σας σχέση

Τα ωράρια εργασίας μας και οι υποχρεώσεις μας δε μας αφήνουν περιθώρια για πολύ ελεύθερο χρόνο. Μπορούμε, παρόλα αυτά να βρίσκουμε λίγο χρόνο για να βγούμε ένα ραντεβού με τον άνθρωπό μας ή να ξεφύγουμε για ένα διήμερο κάπου οι δυο μας.

Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τη σχέση μας, να αφιερώσουμε πολύτιμο χρόνο ό ένας στον άλλο και να τονίσουμε την αξία τους στη ζωή μας.

Αποδεχτείτε τους ακριβώς όπως είναι

Εάν δείχνουμε στον σύντροφό μας ότι τον αποδεχόμαστε για αυτό ακριβώς που είναι και δεν επιδιώκουμε συνεχώς να τον αλλάξουμε ή να τον μειώσουμε, τότε θα νιώσει την αποδοχή μας και οι ανασφάλειες του θα υποχωρούν.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.