ΠΟΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ


Όπως είχε πει η Μάγια Αγγέλου "όταν κάποιος σου δείχνει τον πραγματικό του εαυτό, να τον πιστεύεις την πρώτη φορά"

Στις σχέσεις του σήμερα έχει χαθεί η ουσιαστική επαφή και το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο. Ζητάμε συγχώρεση και την έχουμε δεδομένη κι επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά ξέροντας ότι θα μας συγχωρέσουν. 

Στην αντίθετη πλευρά συγχωρούμε κάθε φορά αποδεχόμενοι την απολογία του ανθρώπου μας πιστεύοντας κάθε φορά πως είναι η τελευταία φορά που θα μας έχει πληγώσει. 

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο να πάρουμε και να δώσουμε συγχώρεση. Η ουσία είναι πόσο πραγματικά πρόθυμοι είμαστε να διορθώσουμε το λάθος και αντίστοιχα αν πραγματικά έχουμε συγχωρέσει το λάθος.

Πρέπει, λοιπόν, δίνοντας ή κερδίζοντας αυτή τη δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη ευκαιρία να βάλουμε τα πράγματα κάτω με το σύντροφό μας και να αποφασίσουμε από κοινού ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δοθεί ένα τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο που μόνοι μας δημιουργήσαμε δίνοντας και παίρνοντας συγχώρεση χωρίς ποτέ να αλλάζει κάτι.

Σαφώς και δε θα δούμε αποτελέσματα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα βήματα εκείνα που οδηγούν προς την εξάλειψη του λάθους του συντρόφου μας.

Εάν συγχωρείτε χωρίς να βλέπετε αποτελέσματα, τότε λυπάμαι που σας το λέω, αλλά τζάμπα το συχώριο.

Εάν από την άλλη, ο άνθρωπός σας κάνει έστω και μικρά βήματα και βλέπετε ότι βελτιώνεται, τότε λογικό το βρίσκω να του δίνετε την ευκαιρία να σας αποδείξει ότι έχει μετανιώσει για το λάθος του.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ένα σύμβουλος σχέσεων/ γάμου θα ήταν η ιδανική λύση έτσι ώστε να βελτιώνεστε και να εξελίσσεστε και οι δυο μέσα στη σχέση σας αποβάλλοντας τα αρνητικά σας στοιχεία και προβάλλοντας τα θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.