ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ - Ο Δ. ΜΑΣ ΡΩΤΑ


"Πώς μπορεί να πετύχει μια σχέση όταν 1 από τους 2 (στην προκειμένη περίπτωση η κοπέλα) έχει κατάθλιψη με αποτέλεσμα να θεωρεί χωρίς κανένα λόγο ότι η σχέση δεν θα καταλήξει πουθενά;"

Αγαπητέ Δ.,

Θα αρχίσω λέγοντάς σου ότι όταν ο σύντροφός μας πάσχει από κατάθλιψη, τίποτα δεν είναι στο χέρι μας αυτό καθαυτό. Η κατάθλιψη αποτελεί μια αναγνωρισμένη χρόνια πάθηση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη αγωγή - φαρμακευτική και μη. 

Η κατάθλιψη είναι στην ουσία της η έλλειψη ευχάριστων συναισθημάτων, ενδιαφέροντος για τα συναισθήματα των άλλων και για τον ίδιο μας τον εαυτό. Ακόμη κι αγαπημένες δραστηριότητες δεν μπορούν πλέον να μας προκαλέσουν ευχαρίστηση. 

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα που να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σου. 

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μείνεις δίπλα της και να είσαι ο εαυτός σου, όσο πιο ευχάριστος και αληθινός μπορείς. Να κάνετε πράγματα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωσή της, χωρίς την πίεση της σχέσης πάνω από το κεφάλι της. 

Υπήρξαν περιπτώσεις ζευγαριών τα οποία βοήθησαν ο ένας τον άλλο, πάντα με παράλληλη και σωστή καθοδήγηση από κάποιο ειδικό, και κατάφεραν όχι μόνο να ξεπεράσουν το πρόβλημα αλλά και να δεθούν ακόμη περισσότερο. 

Εάν παρόλα αυτά, η κοπέλα εξακολουθεί να μην επιθυμεί τη σχέση, τότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που να μπορείς να κάνεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.