ΑΠΙΣΤΙΑ: ΤΟ ΝΕΟ TREND. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;


Είναι η νέα τάση της εποχής μας. Είναι το νέο hobby αντρών και γυναικών. Είναι η απιστία. Εϊναι αυτό που πληγώνει και διαλύει τις περισσότερες σχέσεις ή γάμους. Και παρόλο που ξέρουμε πού θα καταλήξει εξακολουθούμε να το κάνουμε. Το σημαντικότερο ερώτημα, βέβαια, είναι τι μας οδηγεί στην απιστία;

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Είναι άτομα που απλά δεν ασπάζονται τη μονογαμία κι όσο κι αν προσπαθούν δεν τους βγαίνει να μείνουν για καιρό στο ίδιο άτομο. Θέλουν να είναι ελεύθερα πουλιά που λέει και το λαϊκό άσμα. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι απλά να ξεκαθαρίζετε την θέση σας από την αρχή, έτσι ώστε το ταίρι σας να μην ελπίζει ότι θα υπάρξει ιδιαίτερο μέλλον στη σχέση.

Τι γίνεται, όμως, στις περιπτώσεις ενός κατά τ' άλλα μονογαμικού ατόμου το οποίο παραστράτησε; Πώς και γιατί έγινε αυτό;

Πρώτη αιτία είναι η έλλειψη ποικιλίας στον τομέα του σεξ. Πολλές φορές καταφεύγουμε στα ίδια και τα ίδια και πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε ακόμη και το σεξ μέρος της ρουτίνας μας. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ίσως έχουμε βολευτεί και θεωρούμε ότι αφού ο άνθρωπός μας ικανοποιείται με τα ίδια δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε κάτι ή ίσως ντρεπόμαστε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω ή κάτι πιο kinky από ανησυχία μην προσβάλουμε τον άλλον.

Η ουσία στο σεξ, όμως, δεν είναι μόνο να επιτυγχάνεται ένας σωματικός οργασμός από μόνος του, αλλά ο οργασμός να συνοδεύεται κι από έναν εγκεφαλικό οργασμό. Με άλλα λόγια να μην ικανοποιούνται μόνο οι φυσικές ορμές, αλλά να δίνεται καινούρια ερεθίσματα που να εκπλήσουν και να εξιτάρουν το ταίρι σας.

Ένας άλλος λόγος είναι η μη κάλυψη των συναισθηματικών κενών. Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα είναι πιο σοβαρό και πολύ πιθανόν η σχέση να καταλήξει σε χωρισμό ασχέτως του πόσο πρόθυμο είναι το άλλο άτομο να συγχωρέσει την απιστία.

Τα συναισθηματικά κενά δημιοργούνται όταν η προσοχή μας είναι μονίμως στραμμένη αλλού, αφήνοντας έτσι τον άνθρωπό μας να διαχειρίζεται μόνος του τα όποια προβλήματα προκύψουν, είτε αυτά είναι προσωπικής, είτε οικογενειακής φύσεως. Ο άνθρωπός μας αναγκάζεται να απομονωθεί και σιγά, σιγά αρχίζει να ψάχνει ένα τρόπο να καλύψει τα κενά που του δημιουργήσαμε συνάπτοντας μια παράλληλη σχέση.

Συμφωνούμε ότι η απιστία δεν είναι ούτε ηθικά σωστή, ούτε κι ευχάριστη για τον απατημένο. Δυστυχώς, όμως, για να οδηγηθεί ένα άτομο στην απιστία μερίδιο της ευθύνης φέρει και η άλλη πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.