ΣΧΕΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Σχέση εξ αποστάσεως. Είναι δυνατή; Μπορεί να κρατήσει;

Στο σημερινό μου άρθρο θα προσπαθήσω να απαντήσω στα παραπάνω ερωτήματα που διαιωνίζονται , μέσα από την οπτική γωνία του άνδρα.

Όσο και αν η εποχή μας έχει αλλάξει και η επικοινωνία έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε σχέση με το παρελθόν, οι σχέσεις εξ αποστάσεως παραμένουν δύσκολες και πολλές φορές έχουμε δει ζευγάρια να μην τις αντέχουν και να το διαλύουν.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως μια σχέση εξ αποστάσεως μπορεί να κρατήσει και μάλιστα να έχει ευτυχή κατάληξη, έστω και αν δεν βρίσκεται το ζευγάρι μαζί. Φυσικά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις και να εφαρμοστούν κάποια μικρά "κολπάκια" που θα σας δώσω παρακάτω. Όμως πριν πάω σε αυτό, να τονίσω πως όσα θα σας γράψω παρακάτω, δεν αποτελούν εγγύηση πως μια τέτοια σχέση θα κρατήσει, αλλά τουλάχιστον θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο της διάλυσης και θα δώσει λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στην μακρινή ζωή του ζευγαριού.

1. Αποφύγετε την συνεχή επικοινωνία.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Δεν χρειάζεται να είστε πάνω από το τηλέφωνο ή το skype ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας χρησιμοποιείτε για 12 ώρες την ημέρα! Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως επειδή ζουν μακριά ο ένας από τον άλλο, πρέπει να επικοινωνούν συνέχεια. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρέπει να προσπαθήσετε να φέρεστε σαν να είναι εδώ, μαζί σας. Δεν νομίζω πως αν η κοπέλα σας ήταν δίπλα σας, θα μένατε μαζί της για τόσες ώρες...

2. Δείτε το ως μια ευκαιρία.

Κάποιος είπε πως "αν θες να ζήσεις μαζί της, θα πρέπει να μάθεις να ζεις χωρίς αυτήν". Έτσι το γεγονός ότι η σχέση σας θα ζήσει μακριά σας, είναι μια ευκαιρία να δείτε κατά πόσο μπορείτε να το εφαρμόσετε. Επίσης οι Κινέζοι λένε πως "ο αληθινός χρυσός δεν φοβάται να δοκιμαστεί στη φωτιά". Αντί λοιπόν να πιστεύετε πως η σχέση εξ αποστάσεως θα σας χωρίσει, καλύτερα να πιστέυετε πως αυτή η δοκιμασία θα σας βγάλει πιο δυνατούς.

3. Βάλτε κάποιους κανόνες.

Πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες και να εφαρμοστούν και από τις δύο πλευρές για να αντέξει μια τέτοια σχέση. Δηλαδή θα πρέπει να ορίσετε αν πχ θα μπορείτε να βγαίνετε με κάποια άλλη κοπέλα και μέχρι που μπορείτε να φτάσετε. Συζητήστε τα με την σχέση σας, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις αργότερα.

4. Επικοινωνήστε δημιουργικά.

Μια "καλημέρα" και μια "καληνύχτα" πρέπει οπωσδήποτε να στέλνετε καθημερινά. Ενημερώστε την σύντροφό σας για τις όποιες αλλαγές μπορεί να συμβούν στη ζωή σας όσο βρίσκεται μακριά σας. Μια νέα ευκαιρία στη δουλειά, η αγορά ενός κατοικιδίου, αλλαγή στο σπίτι/διαμέρισμα κλπ. Γίνεται δημιουργικοί βγάζοντας ακόμα και κάποια video ώστε να έχουν καθαρή εικόνα.

5. Μιλήστε "βρώμικα".

Η σεξουαλική προσέγγιση είναι αν όχι το δυσκολότερο, τότε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια μιας τέτοιας σχέσης. Μιλώντας "βρώμικα" με την σύντροφό σας, εκτονώνει όχι μόνο την βιολογική σας ανάγκη, αλλά κυρίως την ψυχολογική. Δοκιμάστε το και θα δείτε.

6. Αποφύγετε "επικίνδυνες" καταστάσεις.

Αν ξέρετε πως το να βγείτε με φίλους σε κάποιο μπαρ για ποτό δυσαρεστεί την σύντροφό σας, τότε θα πρέπει είτε να μην το κάνετε, είτε να της εξηγήσετε τον λόγο που θα βγείτε. Αν της μιλήσετε ειλικρινά και τηρήσετε τους κανόνες που αναφέραμε πιο πάνω, τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν όμως παίξετε με "επικίνδυνες" καταστάσεις, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο από τώρα...

7. Κάντε πράγματα μαζί.

Παίξτε κάποιο online παιχνίδι μαζί. Δείτε κάποιο video ταυτόχρονα. Ακούστε ένα μουσικό άλμπουμ μαζί. Ακόμα και αγορές online μαζί μπορείτε να κάνετε. Είπαμε, η τεχνολογία έχει φτάσει πολύ μακριά!

8. Κάντε παρόμοια πράγματα.

Προτείνετε της ένα βιβλίο που διαβάσατε για να το διαβάσει και αυτή. Ή μια ταινία ίσως. Είναι καλό να δημιουργείτε την ίδια εμπειρία ενώ βρίσκεστε μακριά.

9. Επισκεφτείτε την.

Όσο μακριά και αν βρίσκεται, καλό θα είναι να την επισκεφτείτε όταν μπορείτε, έστω και για μια μόνο ημέρα. Θα τονώσει το ηθικό και των δύο σας και θα κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.

10. Ειλικρίνεια.

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, όταν υπάρχει ειλικρίνεια, θα παραμείνει ζωντανή η σχέση. Έτσι και αλλιώς, το ίδιο ισχύει και στις κανονικές σχέσεις...

11. Μείνετε θετικοί.

Μην σκέφτεστε διάφορα και μην βάζετε ιδέες στο μυαλό σας. Να σκέφτεστε θετικά και να συζητάτε με την σύντοφό σας όποτε έχετε κάποια αμφιβολία.


Οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι οι πιο δύσκολες, αλλά όσοι έχουν περάσει μέσα από τέτοιες, η αγάπη τους για τη σύντροφό τους έχει αντέξει χρόνια. Μιλάω εκ πείρας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.