ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΤΟ Σ'ΑΓΑΠΩ


Είναι ένα αιώνιο ερώτημα στο οποίο δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση. Πότε πρέπει να πω το σ' αγαπώ; Πότε θεωρείται αποδεκτό; Και τι γίνεται αν μου το πουν και δεν μπορώ να το πω πίσω;

Στην αρχή μιας σχέσης ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι σαν να ρίχνουμε ζαριά και περιμένουμε να δούμε αν θα μας βγει καλή. Δοκιμαζόμαστε, βλέπουμε τα όρια μας και τα όρια του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας, αξιολογούμε τις αρχές και τις αξίες του και τις συγκρίνουμε με τις δικές μας. Αν κάτι δεν μας κολλά ή δεν μας κάνει, τότε αποχωρούμε όμορφα κι ωραία. Αν, όμως, όλα βαίνουν καλώς αντί να το απολαύσουμε αρχίζουμε να ξυπνάμε μια μια τις ανασφάλειές μας.

Ένα θέμα γύρω από το οποίο έχουν γραφτεί άρθρα κι άρθρα είναι το πότε πρέπει να πούμε σ' αγαπώ. Δεν πρέπει και δεν υπάρχει σωστή χρονική στιγμή. Το σ' αγαπώ έχει να κάνει κυρίως με εμάς κι όχι με το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Για να επιλέξουμε να μείνουμε μαζί του, πάει να πει ότι το θέλουμε στη ζωή μας κι ότι βλέπουμε ένα πιθανό μέλλον μαζί του. Κι αυτό είναι και το πιο σημαντικό σε μια σχέση.

Το σ' αγαπώ θα το πείτε όταν θα το νιώσετε. Είναι η στιγμή εκείνη που αντιλαμβάνεσαι όχι ότι δεν μπορείς, αλλά ότι δεν θες να ζήσεις χώρια του. Η συνειδητοποίηση αυτή σε άλλους έρχεται στον πρώτο μήνα και σε άλλους στον πρώτο χρόνο. Δε σημαίνει ότι αυτός που το είπε πιο γρήγορα το νιώθει απαραίτητα και περισσότερο.

Αντιθέτως, θα έλεγα ότι όσο πιο πολύ καθυστερήσει να έρθει, τόσο πιο έντονο κι αληθινό είναι. Πάει να πει ότι πριν στο ξεστομίσει, έκανε την αυτοκριτική του μέσα στη σχέση, αντιλήφθηκε τι σημαίνεις για το άτομό του/της και νιώθει πλέον σιγουριά ότι αυτό που νιώθει είναι αγάπη κι όχι ένας απλός ενθουσιασμός.

Μόνος κανόνας για να πεις το σ'αγαπώ είναι να το νιώθεις. Μην το πεις επειδή θεωρείς ότι πέρασε καιρός που έχετε σχέση, άρα πρέπει και προς Θεού μην το πεις επειδή στο είπαν και περιμένουν απάντηση.

Αυτός που λέει σ' αγαπώ δεν το λέει περιμένοντας ανταπόδοση, το λέει επειδή δεν θέλει να το κρατά άλλο μέσα του. Κι όταν θα το πεις, αντίστοιχα, μην έχεις απαίτηση να ακούσεις τον άλλο να σου λέει κι εγώ. Να το πεις απλά και μόνο επειδή το γουστάρεις κι επειδή θες να κάνεις τον άνθρωπό σου χαρούμενο.

Εξάλλου το ότι δεν στο λέει δε σημαίνει απαραίτητα και ότι δεν το νιώθει. Ίσως απλά δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη ή δεν νιώθει άνετα να το ξεστομίσει.

Οι πράξεις του ανθρώπου σου τι λένε; Αυτό να κοιτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.