ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ


Είναι πολλές οι φορές εκείνες που ακούω άτομα να εκφράζουν την απογήτευσή τους που ο άνθρωπός τους δεν μπορεί να δει ότι τον αγαπούν κι όλο γκρινιάζει γι' αυτό.

Πιθανή αιτία είναι ότι μιλάτε διαφορετική γλώσσα. Ναι, αγαπητοί μου. Κι η αγάπη έχει διάφορες γλώσσες σύμφωνα με τον Δρ. Gary Chapman, 5 για την ακρίβεια και συνοψίζονται ως εξής:

1. Ποιοτικός χρόνος

Αν το ταίρι σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε το να περνάτε χρόνο μαζί κάνοντας εποικοδομητικά πράγματα είναι πολύ σημαντικό. 

2. Λόγια επιβεβαίωσης

Τα άτομα που μιλούν αυτή τη γλώσσα έχουν ανάγκη από λεκτική επιβεβαίωση της αγάπης σας. Φροντίστε να τους θυμίζετε ότι τους αγαπάτε και να τους επαινείτε για όλα όσα σας προσφέρουν. 

3. Δώρα

Εδώ φίλοι ετοιμάστε πορτοφόλια διότι τα άτομα αυτής της κατηγορίας θέλουν δώρα. Τα αντικείμενα είναι ο τρόπος να νιώσουν την αγάπη σας, οπότε επενδύστε σε υλικά αγαθά. Ακόμη και κάτι μικρό, βέβαια, είναι σημαντικό.

4. Πράξεις φροντίδας

Αναλάβετε τις δουλειές του σπιτιού τις μέρες που δεν είναι καλά, ή φτιάξτε του ένα τσάι όταν είναι άρρωστος, ακόμη και πρωινό χωρίς κάποια ιδιαίτερη αφορμή και ο άνθρωπός σας θα είναι ικανοποιημένος.

5. Σωματική επαφή 

Εδώ ανήκουν τα άτομα τα οποία αποζητούν τη σεξουαλική και κάθε είδους σωματική επαφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, θα βρείτε τον εαυτό σας ανάμεσα σε 2 από τις προαναφερθείσες κατηγορίες. Κι αυτό επειδή συνήθως αναζητούμε την αγάπη μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα. Έτσι έχουμε μια επικρατέστερη γλώσσα (κάτι σαν τη μητρική) και μια δευτερεύουσα (ας την αποκαλέσουμε μια ξένη γλώσσα την οποία μιλάμε με μεγάλη ευχέρεια).

Αν, λοιπόν, ο άνθρωπός σας, δε νιώθει την αγάπη σας προσπαθήστε να του μιλήσετε σε κάποια από τις υπόλοιπες γλώσσες και δείτε ποια από όλες φαίνεται να τον ικανοποιεί. Αλλιώς, απλά ρωτήστε τον ευθέως.Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.