ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ


Οι άντρες δεν κλαίνε ποτέ. Σωστά;  Ίσως κουνάς το κεφάλι συγκαταβατικά, ειδικά αν είσαι άντρας, αλλά η αλήθεια απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι οι άντρες ποτέ δεν κλαίνε παρουσία άλλων.

Το γεγονός ότι βλέπεις τον σύντροφό σου πάντοτε ψύχραιμο και σκληρόπετσο, δε σημαίνει ότι τα όσα του λες δεν τον πονάνε. Από τη στιγμή, όμως, που η κοινωνία επιβάλλει στους άντρες να μην εκφράζουν όποιας μορφής συναισθήματα, παρά μόνο αν αυτά αφορούν θυμό ή επιβολή απέναντι σε κάποιο άτομο, δεν μπορούν να εκδηλώσουν αδυναμία.

Αυτό τους οδηγεί στη συναισθηματική απομόνωση και απομάκρυνση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια γυναίκα να μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει τη σιωπή του άντρα της και να τον βοηθήσει να εκδηλώσει τα όσα νιώθει και τα όσα τον απασχολούν, κάνοντάς τον ταυτόχρονα να αντιληφθεί ότι καταλαβαίνει και αποδέχεται τις στιγμές αδυναμίας του και είναι εκεί να τον στηρίξει χωρίς να τον κατακρίνει.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον τρόπο που αντιμετωπίζει και μιλά στον σύντροφό της μια γυναίκα. Τα προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια μπορούν να τον πληγώσουν ανεπανόρθωτα και να τον οδηγήσουν στην παντελή απομόνωση κάτι που μπορεί να σταθεί μοιραίο για μια σχέση.

Να αγαπάτε τον άντρα σας και να τον στηρίζεται, διότι ακόμη κι αυτός χρειάζεται κάπου να αποθέσει τα βάρη της ημέρας. Για μπείτε για λίγο στη θέση του και σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα ήταν να μην μπορούσατε να γκρινιάξετε πουθενά για ό,τι προηγήθηκε πριν συναντηθείτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.