Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΒΑΤΡΑΧΟΣ - ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ Η Κ.


Μια φορά κι ένα καιρό ζούσε μια όμορφη πριγκιποπούλα που ερωτεύθηκε σφόδρα ένα πανέμορφο βασιλόπουλο... Πολύ θα ήθελα να ξεκινούσε έτσι η ιστορία μας, αλλά δυστυχώς η ηρωίδα μας δεν είναι πριγκίπισσα και αυτό που θα σας αφηγηθώ δεν εκτυλίχθηκε σε ένα μακρινό παλάτι με δράκους και μονόκερους, αλλά στο κέντρο της Αθήνας. Το χειρότερο δε, είναι ότι τίποτα από τα πιο κάτω δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά και θα μπορούσαν να συμβαίνουν και στο κορίτσι της διπλανής πόρτας.

Η Κ. αποφασίζει να βγει με φίλες στο κέντρο για να γιορτάσει τα 25α γενέθλιά της. Φοράει το αγαπημένο της φόρεμα, φτιάχνει μαλλιά, βάφεται όπως απαιτεί η μέρα και το μέρος στο οποίο θα πάει και φεύγει. Ούσα ελεύθερη και ωραία ελπίζει ότι ίσως αυτή να είναι και η βραδιά που θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της.

Το πρώτο μισό της νύχτας περνά ήρεμα με πολλή συζήτηση με τις κολλητές της, χορό και ποτό.

Μέχρι που μπαίνει εκείνος. Η προσοχή της στρέφεται πάνω του από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι αυτό που λέμε, όμορφος, αλλά αποπνέει έναν αέρα περίσσιας αυτοπεποίθησης και είναι υπερβολικά γοητευτικός. Κάνει νεύμα στις φίλες τις να κοιτάξουν διακριτικά και συνεχίζουν να συζητάνε ρίχνοντας κλεφτές ματιές και καταστρώνοντας σχέδια για το πώς να τον προσεγγίσει χωρίς να φανεί λιγούρα.

Η ευκαιρία έρχεται αβίαστα και απρόσμενα, όταν στο μαγαζί αρχίζει να παίζει το Happy Birthday και ο DJ στρέφει την προσοχή πάνω της μιας που οι φίλες της είχαν συνεννοηθεί από πριν μαζί του. Όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω της. Και το δικό του επίσης. Οι ματιές τους συναντιούνται στιγμιαία και το βλέμμα του τη μαγνητίζει.

Δεν αργεί να την πλησιάσει και μπαίνει κατευθείαν στο ψητό. "Τι πιο σημαντικό είχε το αγόρι σου απόψε και σε άφησε να γιορτάζεις μόνη;" Η Κ. κοκκίνισε και επιβεβαίωσε την υποψία του Α. ότι δεν ήταν δεσμευμένη, προσκαλώντας αυτόν και τον κολλητό του να περάσουν το βράδυ μαζί τους.

Όσο περνούσε η βραδιά, τόσο ανακάλυπταν ότι είχαν πολλά κοινά ενδιαφέροντα και προσδοκίες από μια σχέση κι έτσι πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους εκτός από ένα πεταχτό φιλί αντάλλαξαν και τηλέφωνα. 

Το πρώτο μήνυμα ήρθε νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας με τον Α. να της λέει πόσο όμορφα πέρασε κι ότι δε σταμάτησε να τη σκέφτεται λεπτό το βράδυ. Αναμενόμενο η Κ. κολακεύτηκε κι απάντησε σε αντίστοιχο τόνο και το πρώτο ραντεβού δεν άργησε να έρθει. 

Και μόνοι τους μια χαρά τα πέρασαν με πολύ γέλιο κι έντονο φλερτάρισμα κι από τις δυο πλευρές. Κι έτσι το πρώτο ραντεβού διαδέχτηκαν κι άλλα μέχρι που αποφάσισαν ότι μια σχέση μεταξύ τους θα μπορούσε να λειτουργήσει επιτυχώς. 

Θαμπωμένη από έρωτα η Κ. δεν παραξενεύτηκε όταν μετά από μόλις δυο μήνες σχέσης ο Α. της ζήτησε να μετακομίσουν μαζί και της έδινε όρκους αιώνιας πίστης κι αγάπης. Είχε κερδίσει τζακ ποτ, είχε βρει τον πρίγκιπα του παραμυθιού και δεν πίστευε στην καλή της τύχη. Της κάλυπτε όλα τα κενά, την άκουγε, έτρεχε αμέσως κοντά της, ήταν καλός εραστής. Τι άλλο να ζητήσει πια;

Δυστυχώς, όμως, όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Λίγο μετά τη συγκατοίκησή τους, ο Α. άρχισε να γίνεται πιεστικός, προσβλητικός και να έχει ξεσπάσματα ζήλιας.

Για να μειώσει αυτά τα ξεσπάσματα η Κ. σταμάτησε να βγαίνει τόσο με φίλες, όσο και με μέλη της οικογένειάς της παρά μόνο παρουσία του Α. Οι κλήσεις που δεχόταν στο τηλέφωνό της περνούσαν πρώτα από αυτόν για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι δεν θα καταλήξει κερατάς.

Για έναν άνθρωπο ανασφαλή και βίαιο σαν τον Α., όμως, ποτέ και τίποτα δεν είναι αρκετό. Έτσι, ήρθε και το πρώτο χαστούκι μια μέρα που η φούστα του φάνηκε πιο κοντή από ότι θα την ήθελε, συνοδευόμενο και από τα αντίστοιχα κοσμητικά επίθετα. 

Οι σκηνές βίας και τα βρισίδια έγιναν καθημερινό φαινόμενο και όλη η γειτονιά ήξερε πλέον τι διαδραματιζόταν στο διαμέρισμα 105. Παρόλα αυτά κανείς δεν τολμούσε να επέμβει. 

Μέχρι που ένα βράδυ η Κ. τόλμησε να του πει ότι έπρεπε να φύγει να πάει στο πατρικό της για μερικές ώρες επειδή ήθελε ο πατέρας της να μιλήσει σε εκείνη και τα αδέρφια της. Φυσικά ο Α. όχι μόνο δεν το δέχτηκε, αλλά το μυαλό του έκανε σενάριο ότι η δικιά του ξενοκοιμάται, οπότε όταν η Κ. τόλμησε να τον παρακούσει και να φύγει για το πατρικό της την χτύπησε και για τελείωμα την κλότσησε στην κοιλιά. 

Για κακή του τύχη δεν πρόσεξε ότι η Κ. στεκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη σκάλα με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να καταλήξει το πρώτο σκαλοπάτι. Τότε και μόνο τότε ένας από τους ενοίκους των διπλανών διαμερισμάτων αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. 

Η Κ. νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο με διάσειση, κατάγματα στα πλευρά και σπασμένο πόδι. Τυχερή στην ατυχία της κι ευτύχημα που η εξέλιξη δεν ήταν χειρότερη. 

Τώρα έχει κάνει περιοριστικά μέτρα εναντίον του Α. και βλέπει ψυχολόγο για να βρει τον εαυτό της αφού εκτός από φοβισμένη και δύσπιστη απέναντι στους άντρες, έχει πλέον έλλειψη αυτοπεποίθησης και πάσχει από ελαφριάς μορφής κατάθλιψη. 

Παρόλα αυτά, το παλεύει και μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. 

Την ευχαριστούμε θερμά που μοιράστηκε την ιστορία της μαζί μας. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα για την ίδια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.