ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ


Το κεφάλαιο 'σχέσεις' θα μπορούσε να αναλυθεί σε ολόκληρους τόμους και πάλι να μην έχει δοθεί η απάντηση σε όλα όσα μας απασχολούν, μας ενοχλούν και μας προβληματίζουν.

Ένα επίσης μεγάλο ζήτημα, είναι ο ορισμός της λέξης 'σχέση' μιας και πολλοί θεωρούν ότι σχέση σημαίνει αφήνω τα πάντα και επικεντρώνομαι αποκλειστικά και μόνο στον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και στις κοινές μας δραστηριότητες.

Δυστυχώς αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα που μας οδηγεί να χαθούμε μέσα στη σχέση και να εγκαταλείψουμε τα όποια ενδιαφέρονται δεν ταιριάζουν και δε συμβαδίζουν με τα γούστα του συντρόφου μας.

Για να λειτουργήσει μια σχέση και να παραμείνει δυνατή σε βάθος χρόνου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα δυο άτομα να λειτουργούν τόσο ομαδικά, όσο και σαν δυο ξεχωριστές και ιδιαίτερες μονάδες του συνόλου.

Με λίγα λόγια αν ένας άντρας συνήθιζε να πηγαίνει για ποδόσφαιρο ή εάν μια γυναίκα πήγαινε για καφέ με τις φίλες της κάθε Τετάρτη δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν να το κάνουν  επειδή σύναψαν σχέση.

Σαφώς και θα βρείτε κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα, αλλά είναι εξίσουν σημαντικό να διατηρήσετε και ένα πρόγραμμα στο οποίο να συμπεριλαμβάνετε όλα όσα αγαπάτε και οι δυο.

Η απομάκρυνση του ενός από τον άλλο έστω και για μερικές ώρες μέσα στη βδομάδα, εκτός του ότι σας επιτρέπει να κάνετε το δικό σας, σας δίνει την ευκαιρία να λείψετε ο ένας στον άλλο και να έχετε πράγματα να συζητήσετε όταν ξανασυναντηθήτε.

Έτσι και δεν αναλώνεστε στη ρουτίνα, και είστε και οι μεν και οι δε ευτυχισμένοι και γεμάτοι και εκτιμάτε τον άνθρωπο σας που σέβεται και κατανοεί τις ανάγκες σας αντί να σας καταπιέζει.

Σε αντίθετη περίπτωση σας τρώει η καθημερινότητα, η βαρεμάρα, αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι σας λείπει και καταλήγετε να μισείτε το άτομο που αγαπήσατε επειδή σας στέρησε την προσωπική σας ζωή.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.