ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ


Κάθεσαι αμέριμνος στον καναπέ, όλα φαντάζουν όμορφα, η ζωή σου υπέροχη, η μέρα σου χωρίς φουρτούνες, οπότε λες τέλεια ας αράξω. Και σου έρχεται από το πουθενά, φίλε, παντόφλα στο κεφάλι!

Παράλογα νεύρα, φωνές για το φως που δεν έσβησες στο δωμάτιο ή για τον τρόπο που μίλησες στη θειά της 5 μήνες πριν όταν την είδατε τυχαία στο δρόμο. Την κοιτάς σαν χαζός, και φταις και γι΄αυτό. Μα κι εσύ, αντέδρασε, πες κάτι και γρήγορα! Βγες στην αντεπίθεση να μπορέσει να εκτονώσει τα νεύρα του το κορίτσι.

Ε, και τότε σου έρχεται η φλασιά κι όλα εξηγούνται. Εϊναι οι υπέροχες εκείνες μέρες προ - περιόδου, γνωστές και ως PMS. Ω, ναι! Υπάρχει κι επίσημος ιατρικός όρος γι' αυτό το σχιζοφρενικό πράμα που παθαίνει το αγγελάκι σου λίγες μέρες πριν την κρίσιμη μέρα.

Όσο δίκιο κι αν έχεις κι όσα νεύρα κι αν σου προκαλεί εσύ να τηρήσεις σιγή ιχθύος. Anything you say can and will be used against you ανά πάσα στιγμή!

Τις δύσκολες εκείνες μέρες, λοιπόν, βούλωσε όσο μπορείς τα αυτιά σου, οπλίσου με δύναμη κι υπομονή και γίνει όσο πιο στοργικός μπορείς. Σοκολάτα ζήτησε το μωρό σου; Σοκολάτα θα έχει! Κλαίει το μωρό σου για τα μαλλάκια που δεν στρώνουν; Πόσο τέλεια και υπέροχα δείχνουν θα της λες εσύ. Έχει νεύρα με τη σκύλα από τη δουλειά που τόλμησε να σχολιάσε το φόρεμά της; Πόσο δίκιο έχει θα της λες εσυ!

Στην τελική φίλε άνδρα, άμα καθήσεις να μιλήσεις μαζί της, θα καταλάβεις κι ο ίδιος ότι πραγματικά υποφέρει εκείνες τις μέρες και μισεί τον εαυτό της όσο τον μισείς κι εσύ όταν μετατρέπεται σε κέρβερο άνευ λόγου κι αφορμής.

Αγάπησέ την, αγκάλιασέ της και σκέψου ότι μια βδομάδα είναι, θα περάσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.