Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Πολλές φορές νιώθουμε οτι ο άνθρωπος που έχουμε απεναντί μας είναι ένας αντίπαλος. Και οτι η σχέση πρέπει να έχει έναν νικητή.

Όταν όμως το βλέπουμε έτσι, οι χαμένοι είναι και οι δύο.

Πως μπορεί όμως και οι δύο να είναι οι νικητές ?


Συζητήστε για τις προτεραιότητές σας  

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Και αυτό σημαίνει ότι οι προτεραιότητες του καθενός πολλές φορές θα είναι διαφορετικές.

Αν πχ ο ένας θέλει να περνάει τον χρόνο του στο σπίτι και ο άλλος να είναι συνέχεια έξω, δεν σημαίνει ότι η σχέση είναι προδιαγεγραμμένη να αποτύχει.

Και αυτό γιατί δεν είναι οι προτεραιότητές μου εναντίον των δικών σου. Άλλα μέσα στην σχέση μπορεί ο ένας να βοηθήσει τον άλλον να πετύχει τα πράγματα που θέλει, πιό εύκολα και ισορροπημένα.

Στο παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω. μπορεί ο ένας να κάτσει σπίτι (να δεί μία σειρά ή να διαβάσει ένα βιβλίο) και να βγεί ο άλλος. Και το βράδυ που θα συναντηθούνε, έχοντας και οι δύο γεμίσει τις μπαταρίες του και περάσει καλά με τον δικό του τρόπο, να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους και τα πράγματα που τους έκαναν εντύπωση.  Έτσι θα ερχόντουσαν πιό κοντά ο ένας στον άλλον, χωρίς να κάνουν μειώσεις στα θέλω τους.

Ωστόσο, υπάρχει και μία δεύτερη περίπτωση.

Μέσα στην σχέση ο κάθε ένας ανακαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα του που δεν γνώριζε πριν. Και δεν θα μπορούσε να γνωρίσει χωρίς την επαφή με τον άλλον.

Έτσι πχ αυτός που κάθεται σπίτι, μέσα άπο την συζήτηση μπορεί να ανακαλύψει τρόπους να χαρεί την διασκέδαση έξω. Να πάει πχ να δει μία ταινία με τον σύντροφό του ή να πάνε σε ένα ήρεμο μπαράκι, μακριά άπο πολυκοσμία και θόρυβο. Ή το αντίθετο. Ο σύντροφος που βγαίνει έξω, να ανακαλύψει το μέρος του εαυτού του που είναι πιό καλλιτεχνικός και να θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο σπίτι.

Η σχέση επομένως μπορεί να γίνει όχημα, όχι μόνο για να πραγματοποιήσουμε τα θέλω μας. Άλλα και για να βγουν στην επιφάνεια θέλω που έχουμε κρύψει βαθιά μέσα μας καιρό.

Δεν είναι μαγικό ?

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.